Ergonomie
Máte problém ve své současné kuchyni, že se při práci neustále složitě přesouváte z místa na místo, abyste dosáhli na vše potřebné? Je to tak trochu „neduh“ doby minulé, kdy se při výrobě a navrhování kuchyně zapomínalo na správnou ergonomii – tedy na správné rozmístění typických zón v rámci kuchyně tak, aby vše bylo logicky a ideálně při ruce.
Ve správně naplánované kuchyni si ušetříte cesty křížem krážem a hlavně čas! Pomocí plánování jednotlivých zón totiž dosáhnete smysluplného uspořádání, které vám usnadní práci a příprava jídla se stane větší zábavou i potěšením!
Existuje 5 takových zón, na které je dobré při plánování kuchyně myslet:
- Místo na zásoby
- Místo na ukládání kuchyňského nádobí
- Místo pro mytí
- Místo pro přípravu
- Místo pro vaření
Existují vzory pro správnou ergonomii podle velikosti a typu kuchyně. Prohlédněte si je zde: